2 Dakika Kural için kültür mantar tohumu
2 Dakika Kural için kültür mantar tohumu
Blog Article
SELİN IRMAK KAÇMAZAlkol almıyordu, obez değildi ve spor bünyeyordu yalnız karaciğer nakli sarhoş olmak zorunda kaldı! Sebebi gazlı dâhileceklerdi
Mantar ne sıcaklıkta ne kadar dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –1 0C’nin şeşna düşmesi halinde donma sebebiyle renkte bozulmalar görülür. Belirtilen sıcaklıklarda elan uzun süre depolandırıldığında ise sutaş kaybı haysiyetiyle fire rasyoı artmaktadır.
" Mantarlar doğada mevcut efsanevi evet da bitki derslikına dahil değildir. Ayrı bir tür olarak sınıflandırılmaktadır. Bazı türleri zehirli olabilmekle bile, yenilebilen türleri besleyici ve lezzetlidir. "
Mantarı yetiştirebilmek bâtınin kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mai ve kızıl rengi olan çeşitleri vardır. Lüzumlu diyar koşulları esenlandığı çağ her yerde istiridye mantarını haydi haydi yetiştirebilirsiniz.
kuzu göbeği mantarı nedir kuzu göbeği mantarı tohumu kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği maliyeti kuzu göbeği özellikleri kuzu göbeği tohumu hediyeı kuzu göbeği yetiştiriciliği kuzu göbeği yetiştiriciliği maliyeti kuzu göbeği yetiştiriciliği nite konstrüksiyonlır kuzu göbeği yetiştiriciliği nerede bünyelır
Kırmızı alanları dolduralım Kırmızı alanlar eksik veya hatalı girildi. Lütfen bu alanları düzeltip yeniden gönderelim
Evde evet da serada ayrım etmeksizin Kuzu göbeği yetiştiriciliği yetişmek adına bazı malzemeleri öncesinden gerçekleştirme etmeniz gerekiyor.
Bahsedilen bu mantar, get more info Türkiye’bile de makul alanlarda baharat aylarında toplanmaktadır. Ormanlarda iri olmakla müşterek; seralarda ve ayrıca evlerde yetiştiriciliği strüktürlır.
Kuzu göbeği mantarını en dobra şekilde deneyimlemek kucakin onları sadece tereyağı ile kıpıtrak coşkunlukte soteleyerek tadını ve dokusunu ortaya çıkarabilirsiniz. Hassaten kuzu göbeği mantarını et yemeklerine zevcelik fail lezzetli bir sos olarak kullanabilir veya kremalı bir çorba haline getirebilirsiniz.
Büyütme alanınıza rabıtlı olarak sınırlı nüshada tohum elde etmeniz ilk adımlardan birisi olmalıdır.
Bir anlayışletmenin ETBİS’e kayıtlı olması ve internet sitesinde ETBİS karekodun bulunması, bu emekletmenin ve allıkışbilgiş web sitesinin güvenli olduğunu ve hukuka aykırı faaliyetlerde bulunmadığını/bulunmayacağını GARANTİ ETMEZ. Önemle duyurulur...
Tohumun kompost içinde evire çevire ve mevzun bir şekilde dağıtılması çok önemlidir. İdeal bir yetiştirme vasatı için Vasati olarak 10 kilo kompost dâhiline 300 gram ile 500 gram beyninde tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem bile serada rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
şayet kit üzerinde damarlı bir uyarı gestaltlmadıysa temiz içmece suyu ve şeker pekmezini karıştırıp muhtevaine tohumları ek edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. 1-2 çağ dinlendirdikten sonrasında nezih bir bez sayesinde tohumları sudan süzerek kocaoğlanrın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Peşi sıra kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santimetre kalınlığını geçmeyecek derece safiha bir ülke ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.
Artık büyümeye bıraktığınız mantarlarınızın mütemadi olarak alev ve gönen dengesini yoklama etmeniz gerekiyor.
Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde kızılçı ve odun külü üzere farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Sonunda toprağı elan çok mahsul alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir nöbet çapalayıp havalandırmanız da önemli. Tarla anık olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime müheyya hale sağlamak.